همانطور که می دانید، ساختمانها، بزرگترین و در عین حال پیچیدهترین سازه هایی هستند که توسط دست بشر ایجاد میشوند. برای ایجاد این ساختمانها، از مجموعهی گسترده و متنوعی از مصالح و متریالها استفاده میشود. هر متریال ساختمانی دارای مشخصات فنی خاصی است که برای انتخاب مناسبترین مصالح و ساخت بنایی ماندگار، شناخت و توجه به این مشخصات ضروری است. برای این منظور، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی کامل مشخصات فنی ساندویچ پانل بپردازیم.
در خصوص مشخصات فنی ساندویچ پانل بد نیست بدانید که این مشخصات به سه دستهی اصلی تقسیم میشوند: خواص مکانیکی که تحمل و مقاومت متریال در برابر نیروهای وارده را تعیین میکنند؛ خواص فیزیکی که شامل ویژگیهایی چون جرم، چگالی، جذب صدا و رسانایی الکتریسیته میشوند؛ و خواص شیمیایی که ویژگیهای شیمیایی متریال و مقاومت آن در برابر عوامل شیمیایی محیط پیرامون را شامل میشود. ساندویچ پانل نیز یکی از مصالح ساختمانی است که به همین منظور، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی کامل مشخصات فنی ساندویچ پانل بپردازیم.
ساندویچ پانل چیست؟
برای اینکه با مشخصات فنی ساندویچ پانل بهتر آشنا شویم، در آغاز کار ابتدا باید بدانیم که اصلا ساندویچ پانل چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت ساندویچ پانل، به صورت کلی از یک لایه درونی ساخته شده است که از جنس فوم عایق تشکیل یافته و دو لایه بیرونی دارای جنس ورق فلزی هستند. تمام خواص و مشخصات مربوط به ساندویچ پانل به طور اساسی از جنس این لایههای درونی و بیرونی تعیین میشود. با تغییر جنس مواد مورد استفاده در هسته یا ورقهای ساندویچ پانل، مشخصات فنی و در نتیجه عملکرد ساندویچ پانل نیز تغییر میکند.
برای هستهی ساندویچ پانل، میتوان از مواد مختلفی استفاده کرد، از جمله پلییورتان، پلیاستایرن، پشم سنگ و پشم شیشه. در مورد فوم هسته، دانسیته ساندویچ پانل (یا چگالی) به عنوان یک فاکتور اساسی بسیار مهم تلقی میشود و عملکرد حرارتی ساندویچ پانل به این دانسیته بستگی دارد. در این میان، پلییورتان به عنوان بهترین ماده و متریال برای اکثر کاربریها شناخته میشود. فوم پلییورتان خود دارای انواع مختلفی است که تفاوت اصلی آنها در میزان اشتعالپذیری آنها است.
انواع ساندویچ پانل
همانطور که اشاره کردیم، برای اینکه درک بهتری از مشخصات فنی ساندویچ پانل داشته باشیم، بهتر است در ابتدا با این متریال پرکاربرد آشنا شویم. در این خصوص باید گفت ساندویچ پانل به دو دسته اصلی ساندویچ پانل دیواری و سقفی تقسیم می شود
ساندویچ پنل دیواری در انواع مختلفی برای استفاده در دیوارههای گاراژها، سولهها، منازل مسکونی و حتی سردخانهها استفاده می شود. لایه میانی این نوع ساندویچ پنل معمولاً از جنسهایی مثل فوم پلییورتان، پلیاستایرن و فوم XPS تشکیل شده و برای ساخت دیوارههای سردخانه و ایجاد پارتیشنها از ضخامتهای 2 تا 10 سانتیمتر استفاده میشود.
ساندویچ پنل سقفی نیز برای نصب در سقفهای سولهها به کار میرود و در ضخامتهای 4 تا 10 سانتیمتر تولید میشود. این نوع ساندویچ پنل در شرایط جوی مختلف کاربرد دارد و با داشتن همپوشانی از ورود آب به داخل جلوگیری میکند. مهمترین تفاوت بین پانل سقفی و دیواری در نوع طراحی آنها است. لایه میانی این ساندویچ پنل از فوم پلییورتان تشکیل شده و به عنوان عایق حرارتی عمل میکند، در حالی که لایه بیرونی از ورقهای آلوزینگ و گالوانیزه ساخته میشود.
مشخصات انواع ورق ساندویچ پانل
ورقهای آلوزینک (روی و آلومینیوم) با ضخامت متغیر در محدوده ۰.۵ تا ۰.۷ میلیمتر، عرض ثابت ۱.۰۸ متر و طول بین ۲ تا ۱۲ متر بر اساس سفارش مشتری قابل تهیه است. همچنین، ورقهای آلومینیوم پیش رنگ نیز با ضخامت ۰.۵ تا ۰.۷ میلیمتر، عرض ثابت ۱.۰۸ متر و طول بین ۲ تا ۱۲ متر بر اساس سفارش مشتری در دسترس قرار دارند. ورقهای گالوانیزه نیز با ضخامت متغیر در محدوده ۰.۵ تا ۰.۷ میلیمتر، عرض ثابت ۱.۰۸ متر و طول بین ۲ تا ۱۲ متر بر اساس سفارش مشتری تهیه میشوند.
رنگهای مختلفی برای این ساندویچ پانلها موجود است و پوشش آنها بر اساس نوع ورق شامل یک رو ورق، یک رو فویل، یک رو نایلون، یک رو ورق یک رو کاغذ، دورو نایلون، دورو کاغذ، دورو فویل و فوم استفاده میشود. عایق استفاده شده در این ورقها، عایق پلییورتان با دانسیته ۲+ تا ۴۰ کیلوگرم بر متر مکعب میباشد.
مشخصات فنی ساندویچ پانل سقفی
ساندویچ پانلهای سقفی دارای ضخامت متغیر در محدوده ۴ تا ۲۰ سانتیمتر هستند و عرض استاندارد ساندویچ پانل نیز ثابت است. عرض ساندویچ پانل سقفی برابر با ۱.۰۸ متر و طول پانلها نیز قابل تنظیم و به دلخواه مشتریان انجام می شود. این به این معنی است که میتوان طول پانلها را بر اساس خواست مشتری تنظیم کرده و هزینه حمل، نصب و دورریز را به صورت قابل توجهی کاهش داد. ناگفته نماند که حداکثر طول سفارشی برای پانلها نیز میتواند ۱۲ متر باشد.
این ساندویچ پانلها از ۵ لایه تشکیل شدهاند، دارای لایه محافظ درونی و بیرونی هستند و دو لایه چسب مخصوص برای اتصال لایههای محافظ بیرونی و عایق پلییورتان به کار میروند. فوم داخلی ساندویچ پانلها نیز از جنس فوم پلییورتان با دانسیته ۴۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.
مشخصات فنی ساندویچ پانل دیواری
ساندویچ پانل دیواری با دو رو ورق صاف و طرح دار، مجهز به رنگ الکترواستاتیک و خاصیت ضد خش است. این پانلها در ضخامتهای متنوع و با عرض ۱ متر ارائه میشوند و طول آنها به دلخواه مشتری قابل تنظیم است. طراحی جدید این پانلها در نمای داخلی و خارجی از ورق صاف با دو طرح انحصاری شیاردار و موج ریز بهرهبرده شده است، و لبههای کشویی در هنگام نصب به زیبایی و استحکام بیشتر دیواره کمک میکنند. همچنین، برای محیطهایی مانند آزمایشگاه و اتاقهای عمل، میتوان از پانلهای بدون موج استفاده نمود. این پانلها با عرض ۱۱۶ سانتیمتر، کاردهی ۱۱۴ و طول دلخواه در دسترس هستند.
بهترین مشخصات فنی برای کدام نوع از ساندویچ پانلها است؟
بعد از بررسی مشخصات فنی ساندویچ پانل، اکنون ممکن است برایتان سوال باشد که بهترین مشخصات فنی برای کدام یک از انواع ساندویچ پانلها است؟ در خصوص این سوال باید گفت یافتن بهترین نوع ساندویچ پانل برای هر پروژه به تحلیل دقیق نیازمندیها، شرایط محیطی، بودجه، استانداردها و شرکت تولیدکننده وابسته است. اعداد و ارقام تنها نمایانگر ابعاد محصول هستند.
هر پروژه ممکن است نیاز به ویژگیها و عوامل مختلفی داشته باشد، از جمله عایقهای حرارتی، مقاومت در برابر حریق، مقاومت مکانیکی، و… که تعیینکننده نوع مناسب ساندویچ پانل خواهند بود. همچنین، انتخاب شرکت تولیدکننده با تجربه و مواد اولیه با کیفیت نقش مهمی در کیفیت و عملکرد نهایی ایفا میکند. بنابراین، انتخاب مناسبترین ساندویچ پانل باید با توجه به مشخصات منحصر به فرد هر پروژه انجام شود تا عملکرد بهینه و رضایت افراد تضمین شود.
کاربرد ساندویچ پانل
اکنون که به طور کامل با مشخصات فنی ساندویچ پانل آشنا شده ایم، بیایید بررسی دقیق تری از کاربرد این متریال پرکاربرد داشته باشیم. همانطور که اشاره کردیم، ساندویچ پانل در انواع و اقسام سازهها به کار میرود. این محصول در دو نوع ساندویچ پانل دیواری و ساندویچ پانل سقفی در بازار عرضه میشود. کیفیت بالا و خواص عایقبندی مناسب، این محصول را به یکی از پرکاربرد ترین محصولات در صنعت ساختمانسازی تبدیل کرده است. همچنین، مقاومت آن در برابر خورگی و زنگزدگی باعث انتخاب گسترده این محصول در صنایع مختلف شده است. وزن کم این محصول باعث شده تا از ساندویچ پانل برای ساخت بسیاری از بنا ها استفاده شود. برای مثال، در کارخانجات با توجه به مخاطرات مرتبط با حریق، از ساندویچ پانلها به عنوان پوششهای حفاظتی در سقفها استفاده میشود.
از دیگر کاربردهای ساندویچ پانل، استفاده در کانکسها است. این محصول معمولاً به عنوان عایق حرارتی در کانکسهایی که به علت حوادث طبیعی نیاز به مکان موقت دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. با عایق کردن کامل کانکس با ساندویچ پانل، ازورود سرمای شدید به داخل کانکس جلوگیری میشود.
سردخانههای صنعتی و نیمه صنعتی نیز از ساندویچ پانلها بهره میبرند. عایق حرارتی بودن این پانلها باعث میشود که برای نگهداشتن دمای مناسب در داخل سردخانهها از آنها استفاده شود. ویلاهای پیشساخته نیز به طور گسترده از این پانلها برای ساخت کابینها و مسکنهای موقت استفاده میکنند. این پانلها به دلیل نصب و استفاده آسان، انتخابی مناسب برای ساخت ویلاهای پیشساخته هستند.
علاوه بر این، ساندویچ پانلها در صنایع دفاعی نیز کاربردهای مهمی دارند. مقاومت آنها در برابر خورگی و زنگزدگی به عنوان یک ویژگی برجسته مطرح میشود. همچنین، وزن کم این پانلها باعث میشود که در سازههای فضایی، سالنها و انبارها به عنوان پوششهای سبک مورد استفاده قرار گیرند. به عنوان یک مثال، بیمارستانها نیاز به حفظ دمای مطلوب در داخل فضای بیمارستان دارند و از این پانلها به عنوان عناصر عایق در ساختارهای داخلی خود استفاده میکنند.
قیمت ساندویچ پانل چقدر است؟
همانطور که اشاره کردیم، یک ساندویچ پانل از فاکتورهای مختلفی تشکیل شده است که تاثیر مستقیمی بر روی قیمت ساندویچ پانل و عملکرد آن دارند. از جمله این فاکتورها، جنس ورقهای فلزی مورد استفاده در این محصول است. همچنین، متریال عایق مورد استفاده در ساندویچ پانل نیز نقش مهمی در تعیین نهایی قیمت ایفا میکند. ضخامت ساندویچ پانل نیز به عنوان یک عامل مهم در هزینه تولید و در نتیجه قیمت نهایی این محصول در نظر گرفته میشود.
باید توجه داشت که حتی اگر تمام این فاکتورها در یک محصول مشابه باشند، ساندویچ پانل دیواری و سقفی ممکن است قیمتهای متفاوتی داشته باشند. به عنوان مثال، معمولاً ساندویچ پانل سقفی در شرایط مشابه نسبت به ساندویچ پانل دیواری گرانتر است. این اختلافات در قیمت، نقش تعیینکنندهای در انتخاب میان دو نوع پانل برای افراد دارند.
همچنین، اهمیت و اولویت مقاومت در برابر خطرات محیط نیز در تعیین نهایی قیمت و انتخاب ساندویچ پانل توسط افراد دخیل است. برای مثال، اگر مقاومت در برابر حریق برای پروژه اولویت داشته باشد، ممکن است از ساندویچ پانل با عایق پلیاستایرن که از نظر قیمت ارزانتر است، صرف نظر شود و به جای آن از عایقهای دیگری با مقاومت بالاتر در برابر حریق استفاده شود.
همچنین باید به این نکته توجه داشت که ساندویچ پانلها به عنوان یک محصول نوآورانه در صنعت ساختمانی مطرح هستند و در کل هزینه تمامشده آنها در مقایسه با روشهای سنتی مانند استفاده از آجر و سیمان ارزانتر است. این موضوع نقش مهمی در جذب توجه صنعت ساختمانسازی از این محصول ایفا کرده و باعث افزایش استفاده از ساندویچ پانلها شده است.
جمعبندی
در این مقاله به بررسی کامل مشخصات فنی ساندویچ پانل پرداخته و سعی کردیم تا شما عزیزان را به طور دقیق با این متریال پرکاربرد آشنا کنیم. همانطور که مطالعه کردید، ساندویچ پانل به دو نوع دیواری و سقفی تقسیم میشود. این محصولات از جهت دوام بالا، مقاومت در برابر فشار فیزیکی، مقاومت در برابر خورگی و زنگزدگی، عایق صدا، حرارت، رطوبت و حشرات موذی، وزن کم و از قیمت مناسب نیز برخوردار هستند. بهعبارتدیگر، ساندویچ پانلها در صنایع تولیدی و ساختمانسازی برای مصارف متعددی کاربرد دارند که به همین منظور، در این مقاله علاوه بر بررسی انواع ساندویچ پانلها و مشخصات فیزیکی آنها، نیم نگاهی به کاربرد ساندویچ پنل در صنایع مختلف انداختیم.برای خرید ساندویچ پانل با کیفیت و دارای قیمت مناسب با مجموعه ارغوان پوشش دیبا در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه