3D panel
_

تری دی پنل

تری دی پنل چیست؟ بی شک اگر قصد ساخت و ساز داشته باشید، با کلمه تری دی پنل زیاد روبه رو شده اید، در این خصوص باید گفت ری دی پنل یک نوع دیوار پیش‌ساخته است که از دو قسمت لایه‌های عایق پلی‌استایرن (یونولیت) و دو شبکه‌ی مش (شبکه پیش‌جوش فولادی) در اطراف یونولیت تشکیل شده است. این اجزاء با مفتول‌های فلزی به شکل خرپا به یکدیگر متصل می‌شوند. پس از نصب و بتن‌پاشی (شاتکریت)، ترکیب فولاد و بتن باعث تبدیل این دیوار پیش‌ساخته به یک سازه بسیار محکم و قدرتمند می‌شود. یکی از مزیت‌های استفاده از تری دی پنل، کاهش وزن دیوار، سقف و سازه است.

این محصول به دو نوع دیوار باربر و غیرباربر تقسیم می‌شود و با راحتی می‌تواند مصالح قدیمی و سنتی در انواع مختلف سازه را جایگزین کند. اندازه‌گیری و برش تری دی پنل نیز به سادگی امکان‌پذیر است. همچنین، با وجود یونولیت در ساختارش، این محصول دارای عایق مناسب برای حرارت، رطوبت و صدا است.

با پیشرفت روزافزون علوم و تکنولوژی‌ها، صنعت مصالح ساختمانی نیز تحت تاثیر قرار گرفته و تری دی پنل یا دیوارهای پیش‌ساخته به عنوان جایگزین ایده‌آل و عالی برای دیوارهای بتنی و سنتی به شمار می‌روند. نصب این دیوارها آسان است و باعث کاهش وزن قابل توجهی از ساختمان می‌شود. این دیوارها می‌توانند به عنوان دیوار باربر یا غیرباربر و به عنوان جداکننده فضا، سقف، باربر برشی و غیره مورد استفاده قرار گیرند.

3D panel review
_

بررسی تری دی پانل

همانطور که اشاره کردیم، تری دی پنل، نوعی دیوار پیش‌ساخته است که دارای وزن بسیار کمی است و در حوادث ناگهانی یا افتادن شکسته نمی‌شود. ابعاد این دیوارهای پیش‌ساخته به سادگی قابل تغییر است و برای تغییر شکل آن‌ها تنها نیاز به استفاده از چاقوی حرارتی دارید. نصب این پنل‌ها به دیوار با استفاده از چسب انجام می‌شود و در سمت دیگر با استفاده از بتن تثبیت می‌شوند.تری دی پنل، در واقع یک دیوار پیش‌ساخته آماده است که از سه بخش هسته عایق پلی‌استایرن نسوز (فوم سقفی، دیواری و …)، شبکه‌های پیش‌جوش فولادی (مش) و بتن تشکیل شده است. این بخش‌ها توسط مفتول‌های فلزی به صورت خرپا به یکدیگر متصل می‌شوند و پس از نصب و بتن‌پاشی، سازه‌ای بسیار مقاوم و محکم به وجود می‌آید که کاربردهای متعددی دارد. وجود لایه‌های پلی‌استایرن در این دیوارها باعث کاهش وزن قطعات دیوار می‌شود.

دیوارهای تری دی پنل می‌توانند در ساختمان‌ها به عنوان دیوار باربر یا دیافراگم افقی استفاده شوند و همچنین به عنوان دیوار جداکننده غیرباربر نیز کاربرد داشته باشند. هسته مرکزی این تری دی پنل، عنصر اصلی و مهم آن است که به صورت سه بعدی طراحی شده و از جنس پلی‌استایرن نسوز ساخته می‌شود. این لایه توسط دو شبکه‌ی توری از جنس فولاد احاطه می‌شود و توسط نگه‌دارنده به یکدیگر متصل می‌شوند تا هیچ گونه‌ جابجایی در اجزاء دیوار رخ ندهد. در نهایت، این شبکه‌ها توسط لایه‌ای از بتن پوشانده می‌شوند تا استحکام دیوار در برابر فشار و وزن ساختمان افزایش یابد.

Components of 3D panel
_

اجزای تشکیل دهنده تری دی پانل

برای اینکه درک بهتری از عملکرد تری دی پانل داشته باشیم، بیاید اجزای تشکیل دهنده این سازه از پیش ساخته شده را نیز بررسی کنیم. در این خصوص باید گفت تری دی پنل، یک دیوار پیش‌ساخته سه بعدی است که از سه لایه مختلف تشکیل شده و هر یک از این لایه‌ها نقش مهمی در ساختار آن ایفا می‌کند. این دیوارهای پیش‌ساخته سه بعدی شامل دو صفحه شبکه جوش شده فولادی به نام مش (Mesh) هستند که لایه‌ای میانی را که عایق بوده و از جنس پلی استایرن است احاطه می‌کنند. در نهایت، بتن این دیوارها به عنوان لایه‌ی آخری عمل می‌کند و شبکه‌های فولادی را پوشش می‌دهد. لایه عایق این پنل‌ها می‌تواند از مواد مختلفی تشکیل شده باشد؛ اما به طور کلی تری دی پنل از سه جزء اصلی فلز، عایق و بتن ساخته می‌شود.

Applications
_

کاربرد های تری دی پانل

بی شک تا اینجای مقاله با تری دی پانل به طور کامل آشنا شده اید. این محصول فوق العاده از کاربرد های مختلفی ازجمله:

دیوار باربر

دیوار های جداکننده غیر باربر

سقف

ساختار های سازه ای شامل دیوار های باربری مشی، پانل های سقفی و…، کاربرد دارد.

Advantages
_

مزایای استفاده از تری دی پانل

همانطور که می دانید، تکنولوژی‌های امروزی به منظور تسهیل و بهبود صنایع و کاهش هزینه‌ها و مشکلات در صنایع مختلف در حال پیشرفت می‌باشند. استفاده از تری دی پنل از جمله تکنولوژی ‌هایی است که می‌تواند مزایای متعددی را ارائه دهد که مهم‌ترین آنها به شرح زیر است:

  • حمل و نقل ساده و سریع.
  • عدم نفوذ حشرات و آلودگی‌ها و ایجاد آرامش برای افراد.
  • کاهش چشمگیر وزن ساختمان به دلیل وزن پایین سقف و دیوارها.
  • مقاومت عالی در برابر عوامل بیرونی مانند زلزله.
  • عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی و مقاومت در برابر آتش‌سوزی به دلیل قشرهای بتنی.
  • امکان دسترسی به فضای بیشتر به دلیل ضخامت کم ۳D Panel.
  • اجرای طرح‌های متنوع در داخل و خارج ساختمان در سیستم‌های سینوسی و قوسی.
  • صرفه‌جویی در هزینه‌ها، خصوصاً فونداسیون، شناژ و اسکلت ساختمان.
  • به دلیل یکپارچگی سیستم دیوار و سقف در سیستم پنل، نیازی به باربند ندارد.
  • صرفه‌جویی بالای ۵۰ درصد در هزینه‌های تهویه مطبوع به دلیل جلوگیری از حرارت و برودت.
  • عدم نیاز به گچ و خاک دیوارها و سفید کاری سریع و آسان.
  • افزایش عمر مفید ساختمان‌ها.
  • عبور راحت لوله‌های آب و فاضلاب، برق، تلفن و … و نصب آسان در در و پنجره‌ها.
  • کاهش زمان اجرای ساختمان تا ۲۳ درصد و بالا بردن سرعت انجام کار.
Save money
_

آیا استفاده از تری دی پانل باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود؟

همانطور که مطالعه کردید، یکی از مهم ترین مزیت های تری دی پانل، کاهش هزینه ها است. در این خصوص اگر حسابی سر انگشتی نیز انجام دهید، متوجه خواهید شد که استفاده از این محصول باعث کاهش مصرف سرعت بتون و میلگرد، کاهش مسرف سوخت و برق جهت گرمایش و سرمایش ساختمان و از همه مهم تر باعث افزایش سرعت اجرا  و  بازگذشت سریعتر سرمایه خواهد شد.

Brick wall and 3D panel 3
_

مقایسه دیوار آجری و تری دی پانل ۳

همانطور که اشاره کردیم، استفاده از این محصول، بیشتر در ساختمان‌های مرتفع به دلیل کاهش منطقی وزن مصالح (بار مرده) مورد توجه قرار می‌گیرد. در طراحی و ساخت چنین ساختمان‌هایی، کاهش وزن مصالح امری حیاتی است که با استفاده از این محصول می‌توان به آن دست یافت. به عنوان مثال، وزن یک متر مربع دیوار آجری با ضخامت ۲۲ سانتی‌متر و ملات ماسه سیمان و اندود طرفین بیش از ۴۵۰ کیلوگرم است. اما در مقابل، وزن یک متر مربع دیوار میانی با اندودهای طرفین (از نوع بتن) کمتر از ۱۵۰ کیلوگرم است. استفاده از پانل‌های فوم، به طرز چشمگیری به کاهش بار مرده در ساختمان‌های بلند مرتبه کمک می‌کند.

این پانل‌های فوم، می‌توانند در ساختمان‌های یک یا دو طبقه بدون نیاز به استفاده از اسکلت فلزی بنا شوند و به عنوان دیوارهای باربر، تقسیم‌کننده و سقف نیز به کار گرفته شوند. همچنین، در اجرای دیوارهای بلند سالن‌های سوله، سیلوها و آشیانه‌های هواپیما، پانل‌های فوم به صورت مطمئن و موثر کاربرد دارند و قابلیت خودایستادگی را دارند.