اگر بخواهیم به زبانی کاملاً ساده کانکس را توضیح دهیم، باید گفت کانکس (Conex) یک سازه پیش‌ساخته است که برای مصارف گوناگون به کار می‌رود. در ابتدا، این سازه به‌عنوان یک محیط مناسب برای سکونت مورداستفاده قرار می‌گرفت، اما امروزه شاهد تنوع استفاده‌های آن در زمینه‌های مختلف هستیم. در این متن، قصد داریم انواع کانکس‌ها را معرفی کنیم تا شما بر اساس نیاز خود، مدل مناسبی را انتخاب و خریداری کنید. پس اگر قصد خرید کانکس را دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً تا آخر این مقاله را بادقت مطالعه کنید.

انواع کانکس

کانکس‌ها در انواع مختلفی موجودند که عبارت‌اند از:

کانکس ویلایی

اولین کانکسی که به بررسی آن می‌پردازیم، کانکس ویلایی است. در این خصوص باید گفت کانکس ویلایی ازجمله پرکاربردترین کانکس‌ها است که در دو مدل مختلف طراحی و روانه بازار می‌شود. برخی از این نوع کانکس‌های ویلایی شبیه یک‌خانه لوکس و برخی از آنها نیز بیشتر شبیه یک سکونتگاه کوچک هستند که بهتر است متناسب با بودجه‌ای که دارید، کانکس مناسبی را خریداری کنید. استفاده از کانکس ویلایی مزیت‌های مختلفی را به دنبال دارد که ازجمله مهم‌ترین آنها می‌توان به کاهش هزینه‌ها و حمل‌ونقل آسان اشاره کرد.

استفاده از این سازه آماده باعث کاهش قابل‌توجه هزینه‌های شما می‌شود. در مقایسه با روش سنتی ساخت‌وساز، زمان تهیه و آماده‌سازی یک کانکس به طریقة پیش‌ساخته، کمتر است و شما نیازی به هزینه‌های بسیاری برای تهیه مصالح، استخدام کارگران، رفت‌وآمد و موارد دیگر ندارید..

مزیت دیگری که برای این سازه‌های مسکونی در نظر گرفته شده، قابلیت حمل و جابه‌جایی آن‌ها است. در بسیاری از مواقع، شما به‌صورت موقت و مثلاً در فصل تابستان یا در تعطیلات به باغ، منطقه ییلاقی، قشلاقی و یا هر مکان دیگری می‌روید، اما ممکن است در آنجا محل مناسبی برای سکونت وجود نداشته باشد و نتوانید خودتان ملکی را خریداری یا کرایه کنید. در این شرایط، کانکس می‌تواند به‌عنوان یک گزینه مناسب برای شما باشد.

کانکس اداری

کانکس اداری از دیگر انواع کانکس‌ها است که به‌عنوان یک سازهٔ پیش‌ساخته محسوب می‌شود و برای استفاده به‌عنوان دفتر کار به کار می‌رود و تعدادی از پرسنل در آن مستقر و مشغول به کار می‌شوند. این نوع سازه می‌تواند به‌صورت موقت یا دائمی برای این منظور استفاده شود که برای کارمندان راحتی کاملی را به ارمغان می‌آورد. همچنین می‌توان انواع کمدها، فایل‌های اداری، مبلمان و هر چیز دیگری که در یک دفتر کار نیاز است، را برای این محیط نیز به کاربرد.

کانکس سالنی

در این نوع سازه، تنها یک سالن وجود دارد و امکاناتی مانند آشپزخانه، اتاق، سرویس بهداشتی و سایر امکانات مشابه در نظر گرفته نمی‌شوند. ابعاد این سازه عموماً به‌صورت 12 متری طراحی می‌شود، اما امکان تغییر این متراژ بر اساس سلیقه شخص وجود دارد.

کاربرد کانکس در فضای شهری چیست؟

اکنون که برخی از مهم‌ترین انواع کانکس آشنا شدیم، بد نیست بررسی کوتاهی نیز از کاربرد کانکس نیز داشته باشیم. برای این منظور، در ابتدا به کاربرد کانکس در فضای شهری خواهیم پرداخت. در این خصوص باید گفت در اطراف شهرها همواره نقاط قوت نهفته و یا به عبارت دیگر، پتانسیل‌های کشف نشده‌ای وجود دارند. برخی از این نقاط با تأسیس مجتمع‌های تفریحی، تجاری یا فضاهای سبز در کنارگذر، تبدیل به مراکز پر رفت‌وآمد شده‌اند. این نوع فضاها به دلیل محدودیت مساحت و مشکلات دیگر، امکان احداث ساختمان را ندارند. اما ازآنجایی‌که از پتانسیل فوق‌العاده‌ای برخوردارند، نمی‌توان از آنها به‌راحتی گذر کرد. برای این منظور، کانکس در این شرایط از کاربردهای فوق‌العاده‌ای برخوردار است. برای مثال در این مناطق می‌توانیم از کانکس‌ها به‌عنوان کانکس عابربانک، کیوسک‌های فست‌فودی و مواد غذایی، کانکس‌های کتاب‌فروشی و… استفاده کنیم.

کاربرد کانکس در مواقع امدادی

کانکس در مواقع امدادی از کاربردهای فراوانی برخوردار است. همان‌طور که می‌دانید، ایران بر روی گسل‌های فراوانی قرار دارد که به همین دلیل، تا کنون شاهد تعداد زیادی زلزله با بزرگی بالای هفت ریشتر بوده‌ایم، که این نوع زلزله‌ها نیز خراب‌شدن خانه بسیاری از هم‌وطنان مخصوصاً مردم استان کرمانشاه را به دنبال داشته است. برای این منظور، در این نوع شرایط، استفاده از کانکس گزینه بسیار مناسبی است

برای این منظور می‌بایست تعداد زیادی از این نوع سازه‌های پیش‌ساخته را تولید و در محل مناسبی انبار کنیم، تا در مواقع نیاز، بتوانیم در کمترین زمان ممکن اوضاع را بهبود بخشیده و تا اتمام مرحله آواربرداری و بازسازی شهر، مردم را به‌صورت موقت در آنها اسکان داد. ناگفته نماند که خسارات وارد شده در زلزله کرمانشاه به دلیل نبود کانکس باکیفیت، چندبرابر شد که همین مسئله نیز سبب تولید سریع و بی‌کیفیت کانکس‌های مختلف جهت اسکان داده زلزله‌زدگان شد.

کانکس‌ها چه کاربردی در کارگاه‌های ساختمانی و عمرانی دارند؟

همان‌طور که می‌دانید، هر کارگاه ساختمانی و عمرانی بر اساس نیاز و اندازه پروژه خود نیازمند انواع فضاهای مختلف برای انجام مراحل کاری می‌باشد. از جمله این فضاها، می‌توان به پارک ماشین‌آلات و ابزارآلات، اتاق‌های مخصوص نگهبانی، اتاق استراحت پرسنل و نهارخوری، اتاق استراحت پرسنل شبانه‌روزی که در شیفت‌های شب در محل پروژه حضور دارند و… اشاره کرد.

برای تجهیز کارگاه‌ها، معمولاً از سازه‌های بنایی استفاده نمی‌شود، زیرا این موضوع مشکلاتی را به همراه دارد. به‌عنوان‌مثال، ساخت سازه‌های بنایی زمان‌بر و هزینه‌بر است، زیرا این سازه‌ها معمولاً موقتی هستند و پس از اتمام پروژه باید تخریب شوند، این امر می‌تواند هزینه‌های اضافی را ایجاد کند و عدم قابلیت جابه‌جایی در مواقع ضروری نیز یک مشکل اساسی است.

بنابراین، استفاده از کانکس‌های کارگاهی به دلیل حل مشکلات فوق انتخاب بسیار مناسبی است. با تجهیز کارگاه با کانکس‌ها، تجهیزات و ماشین‌آلات به‌سرعت انجام می‌شود و هزینه‌ها به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. همچنین، در پروژه‌هایی مانند راه‌سازی، امکان جابه‌جایی کانکس‌ها وجود دارد و پس از اتمام پروژه، نیازی به تخریب آنها نیست، بلکه می‌توان از آنها در پروژه‌های آتی استفاده نمود یا آنها را. به‌عنوان کانکس‌های دست‌دوم به فروش رساند.

کانکس سفارشی چیست؟

این نوع کانکس‌ها که به نام کانکس‌های سفارشی شناخته می‌شوند، به طور دقیق با نیاز، سلیقه و بودجه سفارش‌دهنده هماهنگ می‌شوند. معمولاً این نوع کانکس‌ها به‌صورت مسکونی طراحی می‌شوند و برای استفاده در ویلاها و مصارف شخصی تنظیم می‌شوند.

البته توجه داشته باشید که امکان اجرای ایده‌ها و طرح‌هایی که در ساخت کانکس مدنظرتان هستند، فقط زمانی وجود دارد که این ایده‌ها از نظر مهندسی نیز مورد بررسی و تأیید قرار گیرند. در خصوص قیمت این کانکس‌ها نیز باید گفت که قیمت نهایی به‌وسیلهٔ متغیرهایی از قبیل ابعاد، امکانات، مشخصات فنی سازه، مصالح استفاده شده و سایر ویژگی‌ها مشخص می‌شود.

قیمت کانکس چقدر است؟

اگر قصد خرید کانکس را داشته باشید، بی شک برایتان سؤال است که قیمت این سازه ازپیش‌طراحی‌شده چقدر است؟ در این خصوص باید گفت قیمت کانکس‌ها واگذاری می‌تواند بسیار متغیر باشد و بستگی به عوامل مختلفی دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

نوع کاربری کانکس

هر نوع کاربری ممکن است نیازمند امکانات و اجزای مختلفی باشد که احتمالاً قیمت‌ها را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. برای مثال، کانکس ویلایی با امکانات سفارشی‌تر می‌تواند قیمت بالاتری نسبت به سرویس بهداشتی یا نگهبانی داشته باشد.

ابعاد کانکس

اندازه و ابعاد کانکس نیز تأثیر زیادی در قیمت آن دارد. کانکس‌های بزرگ‌تر ممکن است قیمت بیشتری نسبت به کانکس‌های کوچک‌تر داشته باشند.

امکانات سفارشی‌سازی

هر گونه امکانات و ویژگی‌های اضافی که به کانکس اضافه می‌شود، می‌تواند قیمت را افزایش دهد. به‌عنوان‌مثال، استفاده از سیستم‌های پیشرفته گرمایش و سرمایش، مصالح و جنس‌های باکیفیت بالا برای کف‌پوش و دیوارپوش، منبع آب و سیستم برقی پیچیده ممکن است هزینه‌ها را افزایش دهد.

به‌طورکلی باید گفت، قیمت کانکس تحت‌تأثیر عوامل مختلفی است و نمی‌توان قیمت ثابتی برای آن بیان کرد. اما برای داشتن خریدی مطمئن و اقتصادی، می‌توانید از شرکت ارغوان پوشش دیبا که در زمینه  مشاور و  فروش و نصب یونولیت و انواع کانکس‌های پیچ‌ومهره‌ای و جوشی با پوشش ساندویچ پانل با فوم پلی یورتان فعالیت دارد استفاده کرده و این سازه ازپیش‌ساخته‌شده را در قیمتی کاملاً اقتصادی خریداری کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی بر آن شد تا بررسی کاملی از انواع کانکس‌ها و کاربردهای آنها داشته باشیم. همان‌طور که مطالعه کردید، کانکس‌ها سازه‌هایی ازپیش‌ساخته‌شده هستند که به دلیل کاربرد فراوانی که دارند، امروزه بسیار مورداستفاده قرار گرفته شده‌اند. از کانکس‌ها می‌توان به‌عنوان منازل مسکونی و ویلایی، استفاده در شرایط بحران مانند زلزله، استفاده جهت نگهداری از تجهیزات ساختمانی و… استفاده کرد.

5/5 - (1 امتیاز)

امید شیخیAuthor posts

دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت، علاقه مند به برنامه نویسی و هک و امنیت، اشنا با مباحث وب هکینگ و seo، نویسنده تخصصی در زمینه های تکنولوژی، ساندویچ پانل، پلی کربنات و...، عاشق یادگیری حرفه‌های جدید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *